Feilsøking

Lærestøtte: Feilsøkingsveiledning for opplæringskurs

Det kan skje at det oppstår et problem mens du fullfører kursinnhold. Se følgende nyttige veiledninger for å lære mer om vanlige problemer og hvordan du kan løse dem.

Gå til:

Min opplæring viser ikke den riktige statusen Min opplæring sier det er blokkert av pop-up-blokkereren. Tømming av hurtigbuffer Opplæringskurset mitt spiller ikke av lydMin KnowBe4-læringsapp svarer ikkeJeg har et annet problem, eller problemet mitt er ikke nevnt her

Min opplæring viser ikke den riktige statusen

Hvis kursinnholdet ditt ikke viser den riktige statusen, kan det være på grunn av nettleseren din.  Prøv trinnene nedenfor for å se om dette løser problemene dine:

1. Prøv en annen nettleser. Hvis det ikke er mulig, går du videre til trinn 2.
  2. Gå til nettleserinnstillingene og tøm nettleserens hurtigbuffer. Klikk her for instruksjoner for hvordan du gjør dette.
  3. Start datamaskinen på nytt.
  4. Prøv å koble til opplæring på nytt.

Tilbake til toppen

Min opplæring sier den er blokkert av pop-up-blokkereren.

Opplæringen din vises kanskje ikke hvis du har en pop-up-blokkerer aktivert. Følg trinnene i artikkelen Hvordan kan jeg deaktivere pop-up-blokkereren min? for å slå av pop-up-blokkereren før du forsøker å åpne opplæringen igjen. Sørg for at du slår på pop-up-blokkereren igjen etter at du har fullført kurset.

Tilbake til toppen

Tømming av hurtigbuffer

Nedenfor finner du fremgangsmåten for å tømme hurtigbufferen i ulike nettlesere:

Tøm hurtigbufferen i Internet Explorer

1. Trykk på Innstilling-ikonet øverst til høyre, og velg Sikkerhet.
  2. Trykk på Slett leserlogg..., og merk av Midlertidige Internett-filer og nettstedsfiler.
  3. Trykk på Slett.
Merk: Hvis du bruker Internet Explorer, må den nyeste versjonen av Flash være installert og aktivert. Se nettsiden https://www.adobe.com/no/products/flashplayer/end-of-life.html.

Tøm hurtigbufferen i Edge

1. Trykk på meny-knappen ved å trykke på de tre prikkene øverst til høyre.
  2. Trykk på Logg, og velg Fjern nettleserdata.
  3. Merk av i boksen Bufrede bilder og filer.
  4. Trykk på Fjern nå.

Tøm hurtigbufferen i Chrome

1. Trykk på meny-knappen øverst til høyre, og velg Flere verktøy.
  2. Velg Tøm logg og merk av Bufrede bilder og filer.
  3. Klikk på Slett data.

Tøm hurtigbufferen i Safari

1. Klikk på rullegardinmenyen i Safari, og velg Valg.
  2. Trykk på Avansert, og velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen.
  3. Lukk Valg-vinduet.
  4. Velg rullegardinmenyen for Utvikle, og trykk på Tøm buffere.

Tøm hurtigbufferen i Firefox

1. Klikk på Firefox, og velg deretter Preferanser i menylinjen øverst på skjermen.
  2. Gå til Personvern og sikkerhet.
  3. Klikk på Slett data i avsnittet merket som Informasjonskapsler og nettstedsinformasjon.
  4. Kryss av begge rutene i vinduet som vises.
  5. Klikk på Slett.

Tøm hurtigbufferen i Chrome på mobil

1. Klikk på de tre prikkene øverst i høyre hjørne fra Chrome-appen.
  2. Klikk på Historie.
  3. Klikk på Slett nettlesingsdata.
  4. Velg et tidsintervall på toppen.
  5. Kryss av rutene merket Informasjonskapsler og nettstedsdata og Bufrede bilder og filer.
  6. Trykk på Slett data.

Tøm hurtigbufferen i Safari på mobil

1. Gå til Safari fra Innstillinger-appen.
  2. Klikk på Slett historikk og nettstedsdata. Et bekreftelsesvindu vil vises.
  3. Klikk på Slett historikk og data for å bekrefte.

Tilbake til toppen

Min opplæring spiller ikke av lyd

Sørg for at datamaskinens lyd ikke er lav eller dempet, og at nettleserfanen ikke er dempet.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve å sette opplæringsmodulen på pause for deretter å spille av den delen på nytt.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve å starte datamaskinen på nytt. Sørg for at ingenting er koblet inn i datamaskinens lydinnganger (f.eks. øreplugger).

Tilbake til toppen

KnowBe4-læringsappen svarer ikke

Hvis KnowBe4-læringsappen din har sluttet å svare, må du først sjekke internettforbindelsen din.

Hvis problemet vedvarer, prøv å slette KnowBe4-læringsappens data fra enheten din. Gå til enhetsprodusentens nettsted for å finne instruksjoner om hvordan du gjør dette.

Tilbake til toppen

Jeg har et annet problem, eller problemet mitt er ikke nevnt her.

Hvis informasjonen ovenfor ikke hjalp deg med å løse problemet ditt, kan du kontakte kundestøtteteamet som står klare til å hjelpe.

Tilbake til toppen