U kunt onze groepsfunctie gebruiken om specifieke groepen gebruikers gericht te benaderen met phishing- en trainingscampagnes. Door gebruik te maken van groepen kunt u een specifieke set gebruikers gericht benaderen met phishing- en trainingscampagnes die aansluiten op hun unieke behoeften. Om uw groepen te bekijken en te beheren, gaat u naar het tabblad Gebruikers in uw KnowBe4-console.
Gebruikers toevoegen aan een groep
Volg de onderstaande stappen om een gebruiker aan een groep toe te voegen:
- Log in op uw KnowBe4-console en navigeer naar Gebruikers > Gebruikers.
- Zoek in de lijst met gebruikers de gebruiker(s) die u aan een groep wilt toevoegen en vink het selectievakje naast de naam van elke gebruiker aan. Nadat u ten minste één selectievakje hebt aangevinkt, verschijnen er extra opties bovenaan de pagina.
- Selecteer in het keuzemenu de groep(en) waaraan u de geselecteerde gebruikers wilt toevoegen.
- Klik vervolgens op Aan groepen toevoegen.
Gebruikers uit een groep verwijderen
Volg de onderstaande stappen om een of meer gebruikers uit een groep te verwijderen:
- Meld u aan bij uw KnowBe4-account en navigeer naar Gebruikers > Groepen.
- Zoek de groep waaruit u gebruikers wilt verwijderen en klik op de groepsnaam.
- Zoek in het gedeelte Gebruikers de gebruiker(s) die u uit de groep wilt verwijderen en selecteer het selectievakje naast de naam van elke gebruiker. Nadat u ten minste één selectievakje hebt aangevinkt, verschijnen er extra opties bovenaan de pagina.
- Klik op Uit groep verwijderen.
- Klik in het bevestigingsvenster op Bevestigen om de gebruiker(s) uit de groep te verwijderen.
Alle gebruikers uit een groep verwijderen
Volg de onderstaande stappen om alle gebruikers uit een groep te verwijderen:
- Log in op uw KnowBe4-console en ga naar Gebruikers > Groepen.
- Zoek de groep waaruit u gebruikers wilt verwijderen. Klik vervolgens op het pijlpictogram in de kolom Acties.
- Selecteer in het uitklapmenu dat verschijnt Alle gebruikers verwijderen
- Klik in het bevestigingsvenster dat verschijnt op Bevestigen om alle gebruikers uit deze groep te verwijderen.