Oppijan tuki

Kuinka käytän Phish Alert Button (PAB) -painiketta Microsoft 365:ssä?

Phish Alert Button (PAB) on työkalu, jonka avulla voit raportoida mahdollisesti haitallisista sähköposteista, kuten verkkourkintaviesteistä. Kun käytät PAB-painiketta raportoidaksesi mahdollisesti haitallisista sähköposteista, voit auttaa suojaamaan organisaatiotasi kyberhyökkäyksiltä.

Katso alla olevista osioista lisätietoja PAB-painikkeen käytöstä ja miksi sinun pitäisi käyttää sitä.

Siirry kohtaan:

Milloin PAB-painiketta tulisi käyttää?Kuinka käytän PAB-painiketta?

Miksi PAB-painiketta tulisi käyttää?

Milloin PAB-painiketta tulisi käyttää?

PAB-painiketta tulisi käyttää kaikista epäilyttävistä sähköposteista tai mahdollisista verkkourkintaviesteistä raportointiin. Kun käytät PAB-painiketta raportoidaksesi sähköpostista, sähköposti poistetaan automaattisesti postilaatikostasi ja välitetään IT-tietoturvatiimillesi.

Älä käytä PAB-painiketta roskaposti- tai markkinointisähköposteista raportointiin. Voit poistaa tämäntyyppiset sähköpostit tai lisätä lähettäjän tai lähettäjän sähköpostin verkkotunnuksen estoluetteloon.

Huomaa:Jos tarvitset apua lähettäjän lisäämisessä estolistalle, ota yhteyttä esihenkilöösi tai IT-tiimiisi.

Kuinka käytän PAB-painiketta?

PAB-painikkeen avulla tehtävän sähköpostin raportoinnin vaiheet voivat vaihdella käyttämäsi sovelluksen mukaan. Kun raportoit sähköpostista PAB-painikkeen avulla, raportoitu sähköposti välitetään automaattisesti IT-tiimillesi riippumatta siitä, mitä sovellusta käytät.

Napsauta alla olevia linkkejä saadaksesi lisätietoja PAB-painikkeen käyttämisestä käyttämissäsi sovelluksissa:

Jos raportoit sähköpostista virheellisesti, voit noutaa sähköpostin Roskakori- tai Poistetut-kansiostasi.

Huomaa:PAB on yhteensopiva vain niiden mobiililaitteiden kanssa, joissa on julkinen Microsoft. Vaadittavien lupien takia PAB:tä ei voi käyttää mobiililaitteissa, joissa on Microsoft 365 GCC High.

PAB:n käyttö Microsoft 365:ssä

Jos käytät Microsoft 365:ttä, noudata alla olevia vaiheita raportoidaksesi PAB-painikkeella lähettämästä sähköpostista:

1. Avaa sähköposti, jonka haluat raportoida.
  2. Napsauta Sovellukset-kuvaketta sähköpostin oikeasta yläkulmasta, jolloin Sovellukset-käynnistysohjelma avautuu. Voit myös napsauttaa kolmipistekuvaketta (...) ja valita Sovellukset. Office 365 PAB
  3. Napsauta avautuvasta Sovellukset-käynnistysohjelmasta Phish Alert -lisäosaa.
    Huomaa:Jos PAB-lisäosaa ei näy Sovellukset-käynnistysohjelmassa, napsauta kohtaa Lisää sovelluksia. Etsi ja lisää sitten PAB-lisäosa.Voit myös kiinnittää PAB-lisäosan työkalupalkkiin auki olevan sähköpostin yläosasta. Kiinnitä lisäosa napsauttamalla kolmipistekuvaketta ja valitsemalla Mukauta toimia. Voit myös navigoida kohtaan Asetukset > Sähköposti > Mukauta toimia. Valitse sitten Phish Alert -lisäosa ja napsauta Tallenna. Lisätietoja lisäosien hallinnasta Microsoft Officessa on Microsoftin artikkelissa Outlookin Office-apuohjelman hankkiminen.
  4. Napsauta avautuvassa kehotteessa uudelleen Phish Alert raportoidaksesi sähköpostista.
    Huomaa:Jos pääkäyttäjä on ottanut PAB:ssä käyttöön Kommentit ja jäsentelyt, voit valita jäsentelyn osiosta Sähköpostin luokitus. Tuntematon-vaihtoehto on valittu oletusarvoisesti. Voit myös kirjoittaa kommentin raportoimastasi sähköpostista. Napsauta sitten Phish Alert.
  5. Kun olet napsauttanut uudelleen Phish Alert, näkyviin tulee viesti, joka vahvistaa sähköpostin raportoinnin. Tämä viesti kertoo, oliko raportoimasi sähköposti simuloitu verkkourkintahyökkäys vai onko IT-tiimisi tarkistettava sähköposti. Sulje viesti napsauttamalla OK.

PAB:n käyttö Microsoft 365 Outlookin Android-mobiilisovelluksessa

Jos käytät Androidin Microsoft Outlook -sovellusta, raportoi sähköposti noudattaen alla olevia vaiheita:

1. Avaa sähköposti, jonka haluat raportoida.
  2. Napsauta pystysuuntaista kolmipistekuvaketta (...) sähköpostin oikeasta yläkulmasta. Jos et löydä painiketta oikeasta yläkulmasta, katso, onko se toisessa osassa näyttöä.

3. Napsauta Phish Alert -kuvaketta.

4. Raportoi sähköposti napsauttamalla avautuvasta ponnahdusikkunasta  Phish Alert.
    Huomaa:Jos pääkäyttäjä on ottanut PAB:ssä käyttöön Kommentit ja jäsentelyt, voit valita jäsentelyn osiosta Sähköpostin luokitus. Tuntematon-vaihtoehto on valittu oletusarvoisesti. Voit myös kirjoittaa kommentin raportoimastasi sähköpostista. Napsauta sitten Phish Alert.
  5. Kun olet napsauttanut uudelleen Phish Alert, näkyviin tulee viesti, joka vahvistaa sähköpostin raportoinnin. Tämä viesti kertoo, oliko raportoimasi sähköposti simuloitu verkkourkintahyökkäys vai onko IT-tiimisi tarkistettava sähköposti. Sulje viesti napsauttamalla OK.

PAB:n käyttö Microsoft 365 Outlookin Apple iOS -mobiilisovelluksessa

Jos käytät Apple iOS:n Microsoft Outlook -sovellusta, raportoi sähköposti noudattaen alla olevia vaiheita:

1. Avaa sähköposti, jonka haluat raportoida.
  2. Napsauta kolmipistekuvaketta (...) sähköpostin oikeasta yläkulmasta.

3. Napsauta Phish Alert -kuvaketta.

4. Raportoi sähköposti napsauttamalla avautuvasta ponnahdusikkunasta uudelleen  Phish Alert.
    Huomaa:Jos pääkäyttäjä on ottanut PAB:ssä käyttöön Kommentit ja jäsentelyt, voit valita jäsentelyn osiosta Sähköpostin luokitus. Tuntematon-vaihtoehto on valittu oletusarvoisesti. Voit myös kirjoittaa kommentin raportoimastasi sähköpostista. Napsauta sitten Phish Alert.
  5. Kun olet napsauttanut uudelleen Phish Alert, näkyviin tulee viesti, joka vahvistaa sähköpostin raportoinnin. Tämä viesti kertoo, oliko raportoimasi sähköposti simuloitu verkkourkintahyökkäys vai onko IT-tiimisi tarkistettava sähköposti. Sulje viesti napsauttamalla OK.

Miksi PAB-painiketta tulisi käyttää?

Kun käytät PAB-painiketta raportoidaksesi mahdollisesti haitallisista sähköposteista, voit auttaa suojaamaan organisaatiotasi kyberhyökkäyksiltä. Raportoidut sähköpostit lähetetään organisaatiollesi analysoitavaksi, mikä auttaa pitämään IT-tiimisi ajan tasalla mahdollisista verkkourkintaviesteistä, joita heidän työntekijänsä saavat. Kun IT-tiimisi on tietoinen mahdollisista uhista, he voivat auttaa organisaatiotasi pysymään turvassa tulevilta hyökkäyksiltä.