Tilin turvallisuus

Miten otan kaksivaiheisen tai monivaiheisen todennuksen käyttöön tililläni?

Monivaiheisen todennuksen (MFA) käyttöönotto tililläsi lisää kirjautumiseen yhden vaiheen, joka vaatii käyttäjää todentamaan henkilöllisyytensä. MFA:n käyttäjien on käytettävä todennussovelluksen luomaa todennuskoodia joka kerta tilille kirjautumisen yhteydessä.

Järjestelmänvalvoja voi ottaa MFA:n käyttöön kenen tahansa käyttäjän tilille. Käyttäjät voivat myös ottaa MFA:n käyttöön tilillään Oppijakokemuksen kautta. Napsauta alla olevia linkkejä, niin saat lisätietoja MFA:n käyttöönotosta.

Note: Jos käytät kirjautumismenetelmänä kertakirjautumista (SSO), tämä ominaisuus ei ole käytettävissä. SSO-sovelluksesi huolehtii todennuksesta MFA:n sijaan.

Siirry:MFA:n käyttöönotto järjestelmänvalvojanaOta MFA käyttöön loppukäyttäjillesiMFA:n käyttöönotto Oppijakokemuksen kauttaVianetsintä

MFA:n käyttöönotto järjestelmänvalvojana

Alla olevat vaiheet opastavat, miten MFA otetaan käyttöön järjestelmänvalvojana hallintakonsolista. Jos otat MFA:n mieluummin käyttöön Oppijakokemuksen kautta, lue tämän artikkelin osio MFA:n käyttöönotto Oppijakokemuksen kautta.

Ota MFA käyttöön hallintakonsolista seuraamalla alla olevia vaiheita:

1. Lataa todennussovellus älypuhelimeesi. Katso suositellut sovellukset artikkelista Monivaiheisen tai kaksivaiheisen todennuksen sovellukset.
  2. Kirjaudu KnowBe4-tilillesi.
  3. Napsauta oikeassa yläkulmassa näkyvää sähköpostiosoitettasi ja valitse Profiili.

4. Profiilisi alaosassa näkyy Monivaiheinen todennus -asetus.
  1. Napsauta Ota käyttöön -painiketta.
  2. Modaalissa tulee näkyviin QR-koodi ja MFA-koodi. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa:
    1. Skannaa viivakoodi todennussovelluksella.– TAI –
    2. Syötä saamasi ainutkertainen koodi sovellukseen käsin.
  3. Kuusinumeroinen kertakäyttöinen salasana tulee näkyviin todennussovellukseen. Syötä tämä salasana kenttään.
  4. Sulje modaali napsauttamalla OK.
  5. Tallenna muutokset napsauttamalla Päivitä profiili -painiketta.

Kun seuraavan kerran kirjaudut sisään, sinua pyydetään syöttämään älypuhelimesi todennussovelluksen luoma koodi. Todennuskoodi vaaditaan joka kerta, kun kirjaudut tilillesi.

Ota MFA käyttöön loppukäyttäjillesi

Alla olevien ohjeiden avulla otat MFA:n käyttöön käyttäjillesi. MFA:ta ei voi ottaa käyttöön kerralla useammalle käyttäjälle, vaan se on tehtävä jokaiselle erikseen. Jos tahdot käyttäjien ottavan itse MFA:n käyttöön, lue tämän artikkelin osio MFA:n käyttöönotto Oppijakokemuksen kautta.

1. Pyydä käyttäjiäsi lataamaan todennussovellus älypuhelimeensa. Katso suositellut sovellukset artikkelista Monivaiheisen tai kaksivaiheisen todennuksen sovellukset.
  2. Kirjaudu KnowBe4-tilillesi.
  3. Napsauta Käyttäjät-välilehteä.
  4. Etsi Käyttäjät-alavälilehden listasta käyttäjä, jolle haluat ottaa MFA:n käyttöön.
  5. Siirry käyttäjän profiiliin napsauttamalla käyttäjän nimeä tai sähköpostiosoitetta.
  6. Siirry käyttäjän Käyttäjätiedot-välilehdelle. Profiilin alaosassa näkyy Monivaiheinen todennus -asetus.
  7. Napsauta Ota käyttöön -painiketta.
  8. Modaalissa tulee näkyviin QR-koodi ja MFA-koodi. Tämän jälkeen käyttäjällä on kaksi vaihtoehtoa:
    1. Viivakoodin skannaus todennussovelluksella.– TAI –
    2. Syötä saamasi ainutkertainen koodi sovellukseen käsin.
  9. Sulje modaali napsauttamalla OK.
  10. Tallenna muutokset napsauttamalla Päivitä käyttäjä -painiketta.

Kun käyttäjä kirjautuu seuraavan kerran tililleen, häntä pyydetään syöttämään älypuhelimensa todennussovelluksen luoma koodi. Todennuskoodi vaaditaan joka kerta, kun käyttäjä kirjautuu tililleen.

Ota MFA käyttöön Oppijakokemuksen kautta

Ota monivaiheinen todennus (MFA) käyttöön Oppijakokemuksen kautta seuraamalla näitä ohjeita:

1. Lataa todennussovellus älypuhelimeesi. Katso suositellut sovellukset artikkelista Monivaiheisen tai kaksivaiheisen todennuksen sovellukset.
  2. Kirjaudu KnowBe4-koulutustilillesi.
  3. Napsauta oikeassa yläkulmassa näkyvää sähköpostiosoitettasi ja valitse Profiili.
  4. Mene avautuvalla sivulla osioon Monivaiheinen todennus.
  5. Napsauta Ota käyttöön.
  6. Modaali näyttää QR-koodin. Voit skannata viivakoodin todennussovelluksella.
  7. Kuusinumeroinen kertakäyttöinen salasana tulee näkyviin todennussovellukseen. Syötä tämä salasana kenttään.

Jos kertakäyttöinen salasana on oikea, sivu päivittyy ja MFA on käytössä tililläsi. Jos kertakäyttöinen salasana on väärä, MFA:ta ei oteta käyttöön ja sinun on yritettävä uudelleen.

Lukittu tili

Jos syötät MFA-koodin väärin kolme kertaa, KnowBe4-tilisi lukitaan. Tilisi lukitus avautuu automaattisesti tunnin kuluttua. Jos sinun on päästävä kirjautumaan tilillesi välittömästi, ota yhteys IT-järjestelmänvalvojaasi, johtajaasi tai esihenkilöösi.

Käyttäjätilin lukituksen poisto

MFA:n aiheuttaman tilin lukitsemisen jälkeen lukituksen voi poistaa poistamalla MFA:n käytöstä kyseisellä tilillä. Seuraavaksi MFA pitää ottaa käyttöön käsin käyttäjän profiilista, tai käyttäjän on käytävä ottamassa MFA käyttöön Oppijakokemuksen kautta kirjautumisen jälkeen.

Tilin lukituksen poisto

Jos olet KnowBe4-tilisi järjestelmänvalvoja ja MFA aiheuttaa tilisi lukkiutumisen, ota yhteys tukitiimiimme.